Ledelse

Ronny Deila peker på sine lederegenskaper når han forklarer suksessen i Skottland.

– Derfor lykkes jeg i Europa

Ronny Deila forteller hvorfor han lykkes i europeisk fotball, mens trenere som Ole Gunnar Solskjær og Ståle Solbakken feilet.

Publisert Sist oppdatert

Celtic-treneren har brutt en lei norsk trener-trend, og ble lørdag seriemester i Skottland. Tidligere har han vunnet ligacupen.

Nå forteller han hvordan og hvorfor til avisa The Scotsman. Suksessen handler mye om hans egen lederstil, mener han.

– Det handler om personligheten min. Jeg sier ikke at jeg er bedre, men jeg er annerledes. Det jeg også gjorde riktig var å velge riktig klubb. Det var så vanskelig for Ole Gunnar Solskjær i Cardiff, med alt som pågikk der. Det var det samme for Solbakken. Wolverhampton solgte sine beste spillere. Det er vanskelig å si at jeg er bedre enn dem. Jeg har hatt litt flaks også, sier han til avisa.

Ole Gunnar Solskjær fikk som kjent tidligere sparken fra Cardiff, mens Ståle Solbakken dro hjem med halen mellom beina fra både tyske Köln og engelske Wolverhampton. I begynnelsen av Deilas Celtic-karriere så det ut til å gå samme veien. Han fikk rakst kallenavnet Ronny Rotten, og mange eksperter var kritiske både til hans manglende merittliste og tiltakene han innførte da han tok over sjefsjobben.

Kritikken har stilnet, til tross for manglende deltakelse i Champions League.

Ifølge Aftenposten peker Deila på sine lederegenskaper når han forklarer suksessen, uten at han vil sammenligne seg direkte med Solskjær og Solbakken.

– Jeg kjenner ikke dem så godt, men jeg tror at det som gjør meg annerledes er hvordan jeg er som leder, sier han til den skotske avisa.

Powered by Labrador CMS