Ledelse

Gisele Marchand og Rune Bjerke har begge lang efaringer fra styrer i store selskaper.

Det er for lite mangfold blant styrelederne i de største børsselskapene, mener Rune Bjerke og Gisele Marchand

Valgkomiteer og rekrutteringsselskaper har en jobb å gjøre, mener den tidligere DnB-sjefen og Gjensidige-styrelederen. 42 av de 50 største børsselskapene har en mann som styreleder. 8 av styrene ledes av kvinner.

Publisert Sist oppdatert

­Etter at han takket av etter 13 år som konsernsjef i DnB i 2019, er Rune Bjerke blitt styreproff. Han er styreleder i børsnoterte Wallenius Wilhelmsen og i det ikke-børsnoterte, men kanskje vel så kjente Reitan Retail; Reitanfamiliens handelsselskap. Han har også andre styreverv, og er nestleder i styrene i Norsk Hydro og Schibsted. I tillegg underviser han ved styreprogrammet ved Norges Handelshøyskole.

Som konsernsjef i DnB jobbet Bjerke for å få flere kvinner inn i ledelse, og han er klar i talen når han ser at Dagens Perspektivs årlige kartlegging av styreledere i de 50 største selskapene på Oslo Børs viser en kvinneandel på 16 prosent.

– Det er for lite mangfold blant styreledere i norske, børsnoterte selskaper. Selskapene leverer for dårlige resultater når det gjelder kjønnsbalanse, for dårlige resultater når det gjelder etnisitet og trolig også langs dimensjonene alder og sosial bakgrunn, sier Rune Bjerke.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS