Ledelse

Kulturminister Anette Trettebergstuen og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen før presentasjonen av rapporten fra Medietilsynet til kulturdepartementet om NRKs bidrag til mediemangfoldet.

– Det er styrets ansvar å fastsette kringkastingssjefens lønn

SV og Sp vil kutte i neste NRK-sjefens lønn. Ap vil at lederlønnen «ikke skal overskride det som er gjennomsnittlig lønnsutvikling i samfunnet».

Publisert Sist oppdatert

SV og Sp ønsker å begrense lønnsnivået til offentlige ledere. Sist uke uttalte parlamentarisk nestleder Geir Pollestad til Dagens Perspektiv at han ser på ansettelsen av ny kringkastingssjef som en ypperlig anledning til å kutte dramatisk i lønnsnivået til en av de best betalte offentlige lederne.

I dag tjener NRK-sjefen Thor Gjermund Eriksen over 3,3 millioner kroner i året.

SVs Kathy Lie som sitter i Familie- og kulturkomiteen på Stortinget da til DP at hun synes et nivå under eller i nærheten av statsministerens inntekt på 1,7 millioner kroner burde være mer enn nok til å kunne rekruttere gode nok kandidater.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS