Ledelse

Oscar Hovde Berntsen fra Batnfjordsøra er mannen som hadde ideen, laget prototypen og grunnla Nofence.

«Det største som har skjedd i landbruket siden traktoren»

Innerst i en trang Vestlands-fjord har det norske selskapet Nofence utviklet en teknologi som de selv tror vil revolusjonere landbruksnæringen: Et digitalt gjerde for kyr, får og geiter.

Publisert Sist oppdatert

I Batnfjordsøra, innerst i en arm av Kvernesfjorden i Møre og Romsdal, holder et av Norges mest spennende vekstselskap til. Nofence, heter bedriften, som har som mål om intet mindre å revolusjonere den internasjonale landbruksindustrien.

Hvordan? Jo, ved å utvikle og selge verdens første digitale gjerdesystem for beitedyr. Nofence – som jo betyr «ikke noe gjerde» − har utviklet en liten digital klave som festets på kuer, sauer eller geiter, og som gjennom lyd og små elektriske støt «lærer» dyra hvor grensene for deres beiteområde er. Dermed trengs ikke fysiske gjerder og stengsler, noe som er et stort herk og sette opp, flytte og vedlikeholde. Spør bare en hvilken som helst husdyrbonde om det.

Fra tanke, til idé til produkt

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS