Ledelse

– I denne typen lederroller må du ha de strategiske ferdighetene inne, du må ha faglig autoritet og du må ha relasjonelle ferdigheter, sier Jan Grund.

– Direktøren for Munchmuseet utfordrer museumsvokterne

– Henrichsen vil lage museum på en annen måte, og sprenger grenser mellom kunst og kultur. Han vil at alle skal føle seg hjemme, sier Jan Grund ved OsloMet.

Publisert Sist oppdatert

Kultur er et bredere begrep enn kunst, skriver Jan Grund i boken «Styring og ledelse». «Kulturen skal nå mange og skape identitet, historieforståelse, bevaring og integritet», fortsetter han.

Det Stein Olav Henrichsen, direktør for Munchmuseet, gjør med det nye museet, er ifølge Grund å utfordre og sprenge grenser mellom kunst og kultur.

– Jeg tolker ham som han har en bredere målsetting for museet enn en ren kunstnerisk fremvisning. Han utfordrer hva et museum skal være, og vil at alle skal føle seg velkomne. Det er saler og rom for mer enn billedkunst.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS