Ledelse

Det finnes ikke et team-samspill som fungerer overalt. Gruppens effektivitet avhenger av hvordan de møter den situasjonen de står i. Dét er suksessfaktoren, ifølge NTNU-professor Endre Sjøvold.

Disse teamene gjør det best når oppgavene er vanskelige og situasjonen uforutsigbar

Publisert Sist oppdatert

De beste tilpasser seg situasjonene og balanserer disse fire gruppefunksjonene når de samhandler i team: omsorg, lojalitet, opposisjon og kontroll.

Det er stor forskjell på å arbeide sammen med andre og samarbeide i grupper. Det er for eksempel bortkastet å bruke tid og krefter på teambygging for en gruppe som skal løse enkle oppgaver over et kort tidsrom og under streng ledelse, hevder NTNU-professor og teamforsker Endre Sjøvold i sin nye bok «Teamet».

Men samtidig mener han at det kan spares millioner på å bruke tid og penger på å samkjøre et utviklings- eller implementeringsteam ved innføring av større IKT-systemer før teamet slippes løs på den kompliserte oppgaven.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS