Ledelse

Her holder Nils Arne Eggen talen som skulle vise seg å bli tungen på vektskålen i valg av styreleder for Rosenborg.

En håndsrekning fra gode venner ble avgjørende

Dosering fra lektor Eggen ble avgjørende for en overraskende seier til Ivar Koteng på årsmøtet til Rosenborg torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Han har blitt utskjelt av supporterne, har hatt uheldige medieopptredener og ble vraket av valgkomiteen for en ny periode som styreleder. Fremtiden som leder for Norges største fotballklubb så dyster ut for Ivar Koteng, eiendomsmilliardæren som ikke har skydd konflikter i sine åtte år som styreleder for klubben.

Men da Rosenborg avholdt sitt årsmøte torsdag kveld hadde det skjedd en rekke ting i kulissene i forkant av møtet. Ifølge Koteng hadde han mottatt så mange henvendelser fra støttespillere at han valgte å snu på flisa – og tok opp kampen om vervet, til tross for at han tydelig signaliserte at han ikke ville kjempe for det da valgkomiteens innstilling var klar. Motkandidatene var leder for Trønderenergi (Rosenborgs sponsor) og den overraskende kandidaten som ble spilt inn rett før årsmøtet, Tore «på sporet» Strømøy.

Med stadig økende støtte kastet ikke Koteng bort tiden før årsmøtet. Lynraskt booket han et møte med valgkomiteens kandidat, Ståle Gjersvold. I etterkant av møtet ble media gitt informasjon om at Koteng kunne få fortsette i styret likevel, men i en styremedlemsrolle, dersom Gjersvold tok hjem seieren på årsmøtet. Gjersvold selv var taus.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS