Ledelse

– En ­spennende idé

Organisasjonspsykolog Henning Bang, som har forsket på effektivitet i lederteam, synes det er en god idé å formalisere teamsamtaler i verdiskapende team.

Publisert Sist oppdatert

Organisasjonspsykolog Reidulv Dyrkorn fra Senter for lederveiledning, tidligere avdelingsdirektør ved AFF, har tatt til orde for at teamsamtalen må bli like viktig som medarbeidersamtalen. Han ønsker også en formalisering av teamsamtalen på lik linje med medarbeidersamtalen.

Les: – Teamsamtaler bør formaliseres på lik linje med medarbeidersamtaler

Henning Bang, førsteamanuensis ved ­Psykologisk Institutt ved Universitetet i Oslo og konsulent i eget selskap, har forsket på teamprosesser og jobbet mye med teamutvikling i organisasjoner. I 2012 ga han ut boken «Effektive ledergrupper» i medforfatterskap med Thomas Nesset Midelfart. Bang liker Dyrkorns idé om stille krav om at ledere skal gjennomføre teamsamtaler, og følger og støtter Dyrkorns argumentasjon om at teamet er blitt en vel så viktig resultatenhet i mange virksomheter som enkeltmenneskene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS