Ledelse

Endret ulykkesrapport

Etter en intern dragkamp i Statoil om granskingsrapporten etter Gullfaks-C ulykken, ble den sendt tilbake til granskingsgruppen for revidering – på overtid.

Publisert Sist oppdatert

Blant annet skal deler av ledelsen i Statoil ha ment den var for kritisk og inneholdt faktafeil. Også juridisk avdeling skal ha blandet seg inn i saken, skriver Dagens Næringsliv.

– Det ble antydet ny faktainformasjon, som gjorde det nødvendig med en oppdatering av innholdet i rapporten, sier Statoil-talsmann Geir Gjervan.

Saken omhandler boreuhellet på Gullfaks C i mai i år. Det har blitt betegnet som det alvorligste på sokkelen i år. 89 personer ble evakuert.

Rapporten, som ble kjent for ledelsen allerede 30. september, skal ha konkludert med at det var en risiko for at uhellet kunne ført til en gasseksplosjon på plattformen, men at risikoen var veldig liten, skriver Dagens Næringsliv.

Petroleumstilsynet begynner sin gransking så snart Statoil har levert dem sin Gullfaks C-gransking. Det er beregnet å skje før helgen eller i neste uke.

Powered by Labrador CMS