Ledelse

Googlegründer Larry Page (bildet) og Sergey Brin omstrukuterer Google og legger med til rette for større spredning på satsingsområdene. Bildet er fra en tidligere anledning, hvor Larry Page intervjues av Charlie Rose.

Er konglomeratene på vei tilbake?

Er Warren Buffet og Google-gründer Larry Page i ferd med å gjenopplive det utskjelte konglomeratet?

Publisert Sist oppdatert

Konglomeratet har vært en omstridt organisasjonsform. Ved å spre aktivitet på ulike bransjer, kunne et konsern riktignok redusere risiko, men ville de da klare å optimalisere verdiene i alle kriker og kroker av konsernet? Nei, mente motstanderne, og trenden har da også vært at gamle konglomerater er blitt splittet opp. Den gjengse oppfatning har vært at det er bedre å spisse et selskaps aktiviteter.

Nå stiller imidlertid Forbes-skribent Nathan Vardi spørsmål ved om Warren Buffet og Google er i ferd med å vekke det amerikanske konglomeratet til live igjen.

Berkshire Hathaway er et holdingselskap eid av Warren Buffet som er inne i såpass ulike virksomheter som forsikring, energi, jernbanetransport, finans, produksjon, handel og service. I forrige uke annonserte selskapet nok et oppkjøp. Og denne gangen kjøpte de Precision Castparts, et selskap som driver innen romfart. Dermed sprer selskapet virksomheten sin ytterligere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS