Ledelse

All uroen Munch-sjefen har stått i over lang tid viser hva slags utfordringer nye kulturledere må være forberedt på å møte, mener Donatella De Paoli, førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI.

– Er kunstfaglig bakgrunn det viktigste for å være en god toppleder av kunstinstitusjoner?

Donatella De Paoli stiller spørsmålet. I starten ble Henrichsen møtt med skepsis, men han har fungert godt som leder for Munchmuseet, mener hun.

Publisert Sist oppdatert

– Da Stein Olav Henrichsen ble ansatt om leder for Munchmuseet ble jeg oppringt av media for å gi kommentarer. Den største motforestillingen kritikere hadde mot han, var at han hadde bakgrunn fra musikk, ikke billedkunst.

– Det sier noe om fokuset innen kunstfeltet; mange mente at han skulle ha kompetanse innen kunstinnholdet for å ha legitimitet, sier Donatella De Paoli.

Hun er førsteamanuensis ved Institutt for ledelse og organisasjon ved Handelshøyskolen BI, der hun blant annet har undervist i ledelse av kunst- og kulturorganisasjoner og ledelse av kreative prosesser.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS