Ledelse

Et par faresignaler å se opp for når du søker jobb

Å havne hos en arbeidsgiver som ikke bryr seg om medarbeiderne sine kan bli tungt i lengden.

Publisert Sist oppdatert

Liz Ryan, arbeidslivsskribent hos magasinet Forbes´, har i en artikkel skrevet om noen av de faresignalene hun mener jobbsøkere bør se opp for.

Ett av faresignalene er arbeidsgivere som ber om masse informasjon, for eksempel gjennom ulike skriftlige tester, uten å gi jobbsøkeren noe tilbake. Ifølge Ryan finnes det arbeidsgivere der ute som går så langt at de vil at jobbsøkere skal sende referansene sine, uten at de en gang har snakket med vedkommende. Hvis dette er starten, hvordan vil arbeidsgiveren da følge opp medarbeideren i fremtiden?

Et annet faresignal er når arbeidsgiver ikke vil svare på viktige spørsmål om stillingen. Ryan forteller i artikkelen historien om en jobbsøker som søkte en stilling som seniorarkitekt. Mannen ble kalt inn til flere intervjuer, og han snakket med flere ledere i prosessen. Han var fornøyd og optimistisk, men det pussige var at det ikke var tid til spørsmål fra jobbsøkeren i de første intervjuene. Han fikk beskjed om å sende spørsmålene over på e-post til HR-avdelingen, men det viste seg at han fikk svar på bare halvparten av de spørsmålene han hadde stilt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS