Ledelse

Roy Pedersen har vært gift fransk, har polsk samboer og følger godt med i belgisk politikk. Nei til EU-generalen er like pro Europa og europeisk kultur som han er anti EU.

– EU-kamp er også klassekamp

EU er et udemokratisk nyliberalistisk prosjekt som vil medføre større klasseforskjeller i Norge, og EØS er et svakt utvannet alternativ til EU, mener Nei til EU-leder Roy Pedersen.

Publisert Sist oppdatert

Selv vokste Roy Pedersenopp på en nedlagt husmannsplass med kaldt vann og utedo – og har frivillig gått ned i lønn flere ganger.

Han ler når jeg bringer opp barndommen og spør litt bekymret om familien hans var veldig fattig. Jeg har nemlig lest at han kommer fra «svært enkle kår», men han bedyrer at det var da ikke så spesielt. Han minner om at på 50- og 60-tallet var det mange i Norge – både i by og land – som ikke hadde varmt og kaldt vann innendørs og som måtte ut for å gjøre sitt fornødne.

– Oppvarmingen var mest med ved, for elektrisk oppvarming var dyrt. Så det kunne bli kaldt om vinteren. Det kunne være hardt å stå opp og komme seg ut for å gå på dass. Jeg har ikke noe nostalgisk forhold til hytte, sier Pedersen,

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS