Ledelse

Få mer ut av åpen innovasjon

Det er ikke magi som gjør at åpen innovasjon gir resultater.

Publisert Sist oppdatert

Skal du få resultater av innovasjon der brukere, eksterne og interne deltar i utvikling, må selskapet som jager resultater selv dyrke og støtte metoden. Resultatene i åpen innovasjon kommer ikke av seg selv.

Hvis man vil lykkes med åpen innovasjon, er det særlig tre tilnærmingsmåter som bør være på plass, ifølge en studie fra European School of Management and Technology Berlin (ESMT) som er omtalt hos Management Issues:

Proaktiv oppmerksomhet
Istedenfor å vente på forslag, bør selskapet sparke i gang kommunikasjonen med noen forslag som er utviklet internt. Det stimulerer til debatt.
Reaktiv oppmerksomhet
Stillhet dreper innovasjon. Selskapet bør respondere på forslag, og gi uttrykk for at de setter pris på innspillene som kommer.
Påskynde og inspirere prosessen
Ikke undervurder tiden, kreftene og engasjementet som kreves for å lykkes. Det er særlig viktig å bruke tid på nye brukere og de tidlige trinnene i bidragene de kommer med. Etabler en prosess for å hente inn, vurdere og respondere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS