Ledelse

For tøft i toppen

Stine Bosse gikk som konsernsjef i Tryg etter syv år fordi hun ikke orket å være toppsjef lenger. Før det hadde hun vært et forbilde for unge kvinner som vil opp og fram.

Publisert Sist oppdatert

To år på rad er hun blitt kåret til Skandinavias mektigste forretningskvinne av Financial Times, og den 21. mektigste i verden. Da hun gikk kastet hodejegere seg på telefonen, men de fikk nei, alle som én, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg har fått henvendelser fra både kvinner og menn i lederstillinger som sier de kunne ønske at de var like modige som meg, sier Bosse, som sa opp etter at hun tok hun seg selv i å tenke at det å legge nye strategier for selskapet begynte å ligne den fryktede øvelsen «å snu bunken».

– Jeg tror heller det er gjentakelse som sliter på mennesker, enn det at de jobber så og så mange timer i døgnet. Som toppleder blir alt tilrettelagt for deg, og til slutt blir du litt som en radiobil. Misforstå meg ikke, det var akkurat det jeg ville så lenge jeg gjorde det, men to ganger i året stopper jeg alltid opp og vurderer om jeg vil gjøre noe annet. Det ville jeg denne gangen, sier hun til Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS