Ledelse

– Vi er fullt ut enige med utvalgsleder Nils Kristian Bogen i at samfunnet ikke har kommet lang nok i eller arbeider fort nok for å sikre full likestilling for funksjonshemmede, sier Lilly Ann Elvestad. Foto: Lars Opstad

Forslag fra utvalg skaper frykt for kraftige kutt i bevilgninger til utviklingshemmede

Det såkalte Inntektssystemutvalget for kommunene foreslår en kraftig reduksjon av midler til utviklingshemmede. Det skaper frykt og dyp bekymring blant de utviklingshemmedes talspersoner.

Publisert Sist oppdatert

− Flere stortingspolitikere har allerede utelukket deler av forslagene fra dette utvalget som er knyttet til kraft. Nå forventer jeg samme engasjement for samfunnets mest utsatte grupper, sier generalsekretær i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO), Lilly Ann Elvestad.

Det er særlig forslaget til endring av fordelingen av kraftinntekter som har skapt debatt, etter at det såkalte Inntektssystemutvalget la fram sin utredning «Inntektssystemet for kommunene» denne uken. Men utvalget tar for seg en lang rekke områder, og forslagene deres får konsekvenser for flere enn ordførerne i de rike kraftkommunene.

Utviklingshemmede

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS