Ledelse

Som sjef fikk Øyvind Isaksen æren av å ringe i børsbjellen da poLight gikk på børs 1. oktober 2018. Siden har verken han eller de ansatte sett seg tilbake. poLights reise har vært humpete men oppadgående. Kurven viser kursutvikling fra oktober 2018 til i dag.

Gikk på børs uten en eneste kunde

Politikerne strides om hvordan norske bedrifter kan lykkes ute. I Horten har en gjeng tekno­loger med kommersiell teft klart det. I 2018 gikk poLight på børs uten en eneste kunde. I dag har de storkunder i Kina og er representert i sju land.

Publisert Sist oppdatert

Den nokså lille bedriften poLight i Horten har utviklet en unik kameralinse som de vil erobre telekom-verden med. Det har tatt lang tid. Men da den første store kunden i Kina kom på plass, tok det av – også på børsen.

Norske bedrifter er nærsynte og innadvendte. Alt for få satser på eksport og internasjonal ekspensjon. Det er nærmest blitt opplest og vedtatt, gjennom utallige rapporter og analyser de årene. Norge har en negativ handelsbalanse – ser man bort fra olje og gass, så selger vil alt for lite varer og tjenester til utlandet. Dette er nå blitt så kritisk at eksportpoltikk seiler opp som et tema foran det kommende stortingsvalget neste år.

Men ikke alle norske bedrifter tar til takke med sine lokale markeder.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS