Ledelse

Gisele Marchand har lang erfaring med styrearbeid i store selskaper.

Gisele Marchands råd til deg som vil gjøre styrekarriere

Marchand er styreleder i Gjensidige, et av de største selskapene på Oslo Børs.

Publisert Sist oppdatert

Hun har lang og bred styreerfaring, og sitter nå i ni styrer. I fire av dem er hun styreleder.

Hun har også erfaring fra valgkomiteer.

Marchands beste råd til deg som ønsker deg en styrekarriere i store selskaper:

  • Se på styreverv som en karrierevei. Tenk på det som samme måte som ved en vanlig jobbkarriere når du posisjonerer deg: Hva kan jeg? Hva engasjerer meg? Hvor kan jeg bidra og gjøre en forskjell? Først når du har svar på disse spørsmålene, kan du starte den videre prosessen.

  • Hvis du jobber i et stort konsern, meld din interesse for å sitte i styrer i datterselskaper. – Dette er en fin måte å starte på. Det var slik jeg begynte min styrekarriere, da jeg satt i konsernledelsen i DnB på nittitallet. Jeg gikk først inn som styremedlem i ulike selskaper, og etter hvert også som styreleder. Da jeg sluttet i DnB i 2000, da ble jeg umiddelbart kontaktet om gå inn i andre, eksterne styrer.

  • Henvend deg til valgkomiteer. Meld din interesse. Igjen − tenk på samme måte som når du søker en jobb. Let etter ulike veier inn.

  • Når du er kommet inn i et styre, er den videre utviklingen opp til deg selv. Mye av rekrutteringen til både styrer og styrelederposisjoner går gjennom anbefalinger og relasjoner. Som styremedlem er du med på åtte til ti møter i året, og det er på disse åtte til ti gangene du skal bidra. Gjør en god jobb, det er dette du blir vurdert på.

  • Prioriter styrer der du kan bidra med kompetanse. Hvis du ønsker styrearbeid som karrierevei og har som mål om å bli styreleder, må du prioritere styrer hvor du kan bidra og synliggjøre din kompetanse. Du må vise at du tilfører verdi. Marchand erfarer at en del som ønsker seg inn i styrer ikke har reflektert nok rundt dette: Hva har de å tilføre dette styret?

Les også:

Powered by Labrador CMS