Ledelse

Gjør en vri på spørsmålsrunden

Pleier å du å avslutte foredrag med å invitere til spørsmål fra salen?

Publisert Sist oppdatert

Foredragsholder Thomas Wedell-Wedellsborg mener at den typen seanser i beste fall gjerne blir middelmådige seanser. I et innlegg hos Harvard Business Review skriver han riktignok at intensjonen om at publikum ikke bare skal lytte, men også delta, er god. Men problemet er ofte at publikum ikke er særlige aktive, og at kvaliteten på spørsmålene ikke er all verden.

Selv har han gode erfaringer med å gjennomføre spørsmålsrunden på litt andre måter, skriver han. Han gir i innlegget flere eksempler. Én variant er å snu om på hele seansen og selv stille spørsmål.

Han har for eksempel bedt publikum om å diskutere følgende med sidemannen: Hva er det viktigste du sitter igjen med etter foredraget. Og – hva kan du selv tenke deg å gjøre annerledes framover? Ifølge Thomas Wedell-Wedellsborg fungerer denne varianten fordi alle som sitter i salen får anledning til å si noe. Samtidig får de sjansen til å nettverke med hverandre på en naturlig måte, hvilket kan være vanskelig å få til på store konferanser.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS