Ledelse

– Det at staten setter en grense for lønnsøkning tilsvarende det nominelle kronebeløpet, og det vil i praksis si at man reduserer kjøpekraften til dem som har høyere lønn enn snittet, sier Gunn Wærsted.

Gunn Wærsted: – Regjeringen griper inn i styrets ansvar for lederlønn og rekruttering på en urimelig måte

­Den avtroppende Telenor-styrelederen Gunn Wærsted kritiserer regjeringens eierskapsmelding som kom i fjor høst i et intervju med Dagens Næringsliv.

Publisert Sist oppdatert

Hun forklarer til avisen at hun ikke vil ta styreoppdrag for den norske stat igjen og sier at dette henger sammen med statens nye eiermelding, som kom i fjor høst.

Wærsted hadde i fjor høst sittet som styreleder i vel syv år og var da inne i sitt siste år før nytt styrevalg denne våren. Hun ønsket å sitte som styreleder i ett år til på grunn av mange utskiftninger i styret, likevel ble en annen kandidat valgt.

Wærsted sier til DN at hun personlig skiller klart mellom beslutningen om å ville fortsette som styreleder i ett år – for å sikre stabilitet i styret – og den prinsipielle kritikken av statens styringsprinsipper i delstatlige selskaper. Staten eier 54 prosent av Telenor.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS