Ledelse

Solheim Hansen har siden januar i år vært konstituert rektor ved universitetet.

Hanne Solheim Hansen ny rektor ved Nord Universitet

På bakgrunn av innstillingsutvalgets innstilling, har styret ved Nord universitet onsdag ansatt Hanne Solheim Hansen (56) som ny rektor.

Publisert Sist oppdatert

Solheim Hansen har siden januar i år vært konstituert rektor ved universitetet. Et enstemmig Nord-styre valgte onsdag å ansette Hanne Solheim Hansen som rektor ved Nord Universitet.

– Jeg er veldig fornøyd med at styret har landet på denne beslutningen. Styret kjenner Solheim Hansen godt gjennom hennes virke som prorektor for utdanning, og hun har i snart et halvt år som konstituert rektor vist seg som svært egnet til å lede universitetet. Vi er trygge på at hun er riktig person til å følge opp dette viktige arbeidet også i årene som kommer, sier styreleder Vigdis Moe Skarstein.

I alt seks personer søkte på rektorstillingen. Hanne Solheim Hansen kan vise til en 24 år lang innholdsrik karriere ved både Høgskolen i Nord-Trøndelag og Nord universitet.

Hun har bekledd stillinger som førsteamanuensis, dekan, prorektor, studieleder og konstituert rektor. Nå tar hun fatt på jobben som fast rektor ved universitetet med umiddelbar virkning.

– Jeg er veldig glad for at styret viser med denne tilliten, og jeg er svært motivert for å ta fatt på det spennende arbeidet det er å lede Nord universitet videre.

Betent sak

Hun har vært konstituert rektor etter at den tidligere rektoren Bjørn Olsen som sa opp før i år.

Hennes første sak som rektor er den omtalte studiestrukturen ved Universitetet i Nordland.

– Dette er en omstrukturering for vekst, har Solheim Hansen uttalt tidligere om sin innstilling til vedtak i struktursaken.
– Dette er en omstrukturering for vekst, har Solheim Hansen uttalt tidligere om sin innstilling til vedtak i struktursaken.
null

Rektoren innstiller på at Bodø og Levanger blir campuser hvor det vil bli satset på en videre utvikling og oppbygging av universitetets sterkeste fagmiljøer.

Vesterålen, Mo i Rana, Namsos, Steinkjer og Stjørdal blir studiesteder, der det vil bli spissede fagsatsinger. Nesna og Sandnessjøen foreslås avviklet.

– Dette handler om å finne den beste løsningen for Nord universitet på lang sikt. Vi må ha mer forskning, vi må ha høyere og lik kvalitet i utdanning – og vi må omdisponere ressurser fra infrastruktur til faglig utvikling, sa hun til universitetsnettsidene.

Karrieresteg

Powered by Labrador CMS