Ledelse

Tidligere FBI-sjef James Comey vitner under en høring i Senatet.

– Håper jeg ikke kostet Hillary Clinton seieren

James Comey vet ikke om han var årsaken til at Donald Trump vant kampen om presidentembetet i USA.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med Der Spiegel, snakker James B. Comey (57) om sin nye bok. Det er ikke bare Donald Trump og hans folk som er sinte på den tidligere FBI-sjefen. Også Demokratene har horn i siden til mannen de mener kostet Hillary Clinton seieren i presidentvalget i 2016.

SPIEGEL: For mange Trump-støttespillere er du erkefienden. I oktober 2016 var det omvendt – den gang meddelte du den amerikanske Kongressen at FBI ville gjenåpne etterforskningen mot Hillary Clinton fordi en laptop med e-poster hadde dukket opp, elleve dager før valget. Clintons folk angrep deg den gang. Trumps folk forsvarte deg.

COMEY: Han er virkelig morsom. Kona mi sa en gang at: «Jeg visste at du alltid vil komme til å forarge halvparten av det politiske spekteret. Jeg trodde aldri du ville klare å få begge sider mot deg». Det stemmer at både demokrater og republikanere er sinte på meg, men logisk er det ikke – jeg kan da ikke både ha vært på Clintons og Trumps side.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS