Ledelse

Har 300 ansatte i et land i krig: Itera-sjefen har vært i Ukraina tre ganger siden krigen startet

Sist gang, for knappe to uker siden, traff han både ansatte og den ukrainske energiministeren. Arne Mjøs har begynt å legge planer for fremtid og fredstid. 300 av selskapets drøye 700 ansatte, bortimot halvparten av staben, er fra Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

­Itera har rundt 300 ansatte i Ukraina. De jobber med digitaliseringsprosjekter til kunder i Norge og Norden, typisk innenfor design, utvikling, testing og skyvirksomhet. Ofte går prosjektene på tvers av landegrenser i over 20 land rundt om i verden.

– Ukraina ble et uavhengig land for 31 år siden. Vi har vært der i 14 år og kjenner landet svært godt. Vi har hatt beredskapsplaner som vi løpende har oppdatert helt siden Russland annekterte Krim i 2014. Så da krigen kom i februar, var vi forberedt på alle mulige scenarioer, forteller Arne Mjøs, toppsjefen i Itera.

– Jobbing fra hjemmekontor var innkjørt, vi hadde planlagt hvor og hvordan vi kunne flytte folk, og deres familier. Vi var også i gang med å etablere et kontor i Lviv og hadde planer for nye kontorer i tilgrensende land. Krigen brøt ut den 24. februar. Etter en uke var vi mer eller mindre tilbake i normal kapasitetsutnyttelse. Det var et godt trent scenario.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS