Ledelse

Årsaken til at Alternativ Jul fremdeles eksisterer, tror han handler om at det er blitt en tradisjon. Gjestene ønsker det, vertskapet finner det meningsfullt, og det er jul.

Har vært alternativ i mer enn 50 år

Henning Holstad har arrangert Alternativ jul for dem som har ramlet utenfor samfunnet i over 50 år. – Vi er stolte over at vi aldri har mistet noen til overdose i jula, sier 70-åringen.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere FrP-politikeren kommer gående med den gjenkjennelige lappen over det ene øyet og telefonen klistret mot øret – en uke før jul er det fullt kjør for mannen bak det hyllede, kontroversielle og særegne arrangementet «Alternativ jul».

Alternativ jul er en julefeiring for alkohol- og rusmisbrukere og folk som rett og slett er ensomme og som av en eller annen grunn vandrer gatelangs i julehelgen fordi det ikke er «plass» for dem i den tradisjonelle familiejul.

Poenget er at folk kan komme som de er, uten å bli stilt krav til. Vanligvis holdes feiringen i Oslo Kongressenter i Folkets Hus i flere dager i juleuka, men i år som i fjor blir arrangementet annerledes på grunn av korona og innskrenkede regler.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS