Ledelse

Anders Vatne, partner i Hotelia, synes tallene for hotellbransjen ser mye bedre ut nå.

Hotellkjedene opp fra asken

Pandemien medførte den største nedgangen for hotellbransjen siden krigen. Men nå merker de tre største aktørene i det norske markedet, Nordic Choice, Scandic Hotels og Thon Hotels, gjenåpningen.

Publisert Sist oppdatert

Rett før alle forsto hva som var i ferd med å skje med koronapandemien og samfunnet stengte ned, nådde norsk hotellbransje sitt høyeste nivå noensinne med totalt 25 millioner gjestedøgn. I 2020 var nivået 14,5 millioner en reduksjon på 42 %.

Så langt i 2021 ser ting mye bedre ut. Fortsatt er det langt unna et normalår. Internasjonale gjester og konferanse ligger lavt, men bransjen er positiv.

Anders Vatne, partner i Hotelia som driver med næringsmegling og rådgivning for norske hoteller, forteller at det er store regionale forskjeller. I Stavanger bidrar oppsvinget i oljebransjen til at solgte romdøgn nå ligger på 66 prosent av nivået i 2019. Mens i Oslo, som ble desidert hardest rammet av nedstengingene, er solgte romdøgn fortsatt på 30 prosent av 2019-nivået.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS