Ledelse

Riksteateret har turnerende forestillinger som reiser rundt i hele Norge. Her er produksjonssjef Ingvild Hellum i teaterets egen sal i Nydalen i Oslo.

Hva ledere kan lære av teateret

Digitalisering. Distraksjoner. Distanse. I de tre D-ene ligger det utfordringer som preger arbeidslivet vårt. Teateret står for det stikk motsatte.

Publisert Sist oppdatert

­På en av Riksteaterets scener i Nydalen i Oslo jobbes det denne dagen med kulissene til barneforestillingen «Fantorangen på teater». Fantorangen, kjent fra NRK Super, er en evig 3-åring. En notorisk optimist med stor tro på seg selv. I forestillingen får barna møte Fantorangen og vennene, og sammen skal de løse mysterier.

I møtet med ungene må dukkespillerne være 100 prosent «påskrudd». De må fange øyeblikkene som oppstår. Være til stede. Å sjekke mobilen eller tenke på hva man skal ha til middag er ikke noe alternativ. Selv under prøvene, når teaterstykker øves inn, er hovedregelen ingen forstyrrelser og total tilstedeværelse.

Ingvild Hellum, produksjonssjef ved Riksteateret, minner om at det unike med teaterforestillinger – til forskjell fra eksempelvis film og TV – er at alt skjer her og nå:

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS