Ledelse

«Hva skjer hvis»-ledelse

Ustabile omgivelser, både økonomisk, politisk og teknologisk, kan ta virksomheter helt på senga. Over natten er plutselig strategien helt utdatert. Med mindre man har planlagt i scenarier, ifølge ny Oxford-forskning.

Publisert Sist oppdatert

Scenarioplanlegging vil si at man i stedet for å planlegge én retning ned til minste detalj, prøver å forstå de forskjellige retningene man kan komme til å måtte ta basert på ulike versjoner av framtiden.

Én type scenarioplanlegging blir kalt Oxford-metoden. Den baserer seg på samarbeid, og forsøker å få personer og grupper fra alle deler av organisasjonen til å skyte inn sine meninger om hva som kan komme til å endre seg i framtiden. Sammen gir dette et mer oversiktlig bilde over hvor fast eller flyktig framtiden er.

Ny forskning av Rafael Ramirez og et forskerteam ved Oxford University har undersøkt 163 ledere eller personer i ledergruppen om scenarioplanlegging i deres organisasjon. I tillegg har de studert to organisasjoner inngående. Gjennom dette har de kommet fram til fire punkter man bør tenke gjennom før man laminerer strategidokumentet sitt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS