Ledelse

I 2023 skiftet seks av de 50 største selskapene på Oslo Børs ut toppsjefen. De nyansatte konsernsjefene er; øverst fra venstre.: Mats Hovland Vikse (Autostore), Kristian Sørensen (BW/LPG), Lars-Christian Svensen (Golden Ocean Group). På nederste rekke, fra venstre.: Geir Holmgren (Gjensidige), Udo Lange (Stolt Nielsen), Nick Walter (Vår Energi).

I 2023 var alle nye konsernsjefer og styreledere i de største børsselskapene menn

Dette viser tall for de 50 største selskapene på Oslo Børs. Heller ikke i 2022 valgte noen av selskapene å ansette en kvinne som konsernsjef.

Publisert Sist oppdatert

­Det er så mange fine ord. Utallige konferanser. Bøker. Studier. Debatter. Podkaster. LinkedIn-innlegg. Avisartikler. Rapporter. «Alle» er positive til flere kvinner i toppjobbene i næringslivet.

Og du har hørt alle som snakker om økt mangfold i næringslivet? Vestre har til og med fått i stand kvotering til styrer i aksjeselskaper. Dét begynner allerede nå i 2024. Mange fine ord. Men hva skjedde med konsernsjef-ansettelsene på næringslivets spisseste topper i 2023? Og året før der?

Dagens Perspektivs årlige kartlegging av konsernsjefer og lederskifter i de 50 største selskapene på Oslo Børs viser at kvinneandelen blant ledere på det høyeste nivået i norsk næringsliv ikke øker.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS