Ledelse

Jon von Tetzchner er ikke nødvendigvis opptatt av å ansette folk som er enige med ham.

– Ikke opptatt av å ansette de beste folkene

Jon von Tetzchner ansetter gjerne folk som er uenige med ham. Men den tidligere Opera-sjefen ser helst at alle trekker i samme langsiktige retningen.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Aftenposten.

Nå har von Tetzchner flyttet til USA for å starte ny bedrift og nok en ny nettleser. Denne er selvfinansiert.

– Jeg kan gjøre det jeg vil, noe jeg ikke kunne i Opera. Vi skal ha det gøy og vi skal bygge noe morsomt. Jeg har vært veldig klar på at vi alle skal vite hvor vi skal. Du kan gjerne være uenig om detaljer, men hvis du er uenig om retningen, så er det vanskelig. Det tror jeg gjelder enhver bedrift. Ansatte som er uenige i retningen, vil bare gjøre akkurat nok til å beholde jobben sin. Eller så finner de seg en annen jobb. Jeg ønsker folk som vil gå i den samme retningen som meg, sier han til avisen.

Derfor er han ikke bare opptatt av å ansette de flinkeste folkene. De kan ofte være vanskelige å få til å gå i en annen retning enn den de selv ønsker å gå i. von Tetzchner synes det er greit at medarbeiderne er kraftig uenige om detaljer, men det er viktig at vi går videre når vi er ferdige med diskusjonen.

– Uansett hva beslutningen er. Det er ingen prestisje i hvem som går av med seieren i den diskusjonen, sier han.

Til Aftenposten forteller han også om de største feilene han har gjort som leder:

– Jeg har ikke vært så opptatt av å dvele ved feilene mine. Jeg hadde feil investorer, men de valgte jeg jo ikke selv. Jeg har nok gjort noen feilinvesteringer, men det er sånt som skjer. Men for produktet … Der gjorde vi mye riktig. Det er ikke det at jeg ikke har gjort feil, men jeg er ikke så opptatt av å tenke på dem, sier han til avisen.

Powered by Labrador CMS