Ledelse

iStock/scanrail

IKT i det offentlige: Helsevesenet er noe helt spesielt

Ledelsesstrukturene i helsevesenet gjør det vanskelig å enes om felles IKT-løsninger. Når fire regionale helseforetak, to departementer og alle kommunene skal ha et ord med i laget, blir det vanskelig å styre felles IKT-satsinger.

Publisert Sist oppdatert

­

Det mener Gisle Fauskanger, som i dag jobber som Director Operations i IT-konsulentselskapet Experis. I tillegg er han nestleder i Landsstyret i Den norske Dataforening (DND), som er Norges største fagnettverk for IT-profesjonelle.

Mellom 2014 og 2018 var han imidlertid leder av Nasjonal IKT – som var et eget helseforetak og spesialisthelsetjenestens organ for samhandling innenfor informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Hans tid i helsevesenet ble forholdsvis kortvarig. Etter at Direktoratet for e-helse ble etablert i 2016, mente Fauskanger at Nasjonal IKT sin rolle ble mindre tydelig, og valgte å slutte i 2018. I 2019 ble da også Nasjonal IKT nedlagt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS