Ledelse

Inspirerende lederskap på helsa løs

Transformasjonsledelse kan over tid gi økt sykefravær, viser studie.

Publisert Sist oppdatert

Det er blitt sagt mye godt om transformasjonsledelse – en form for ledelse som man litt forenklet kan si handler om at ledere motiverer ansatte gjennom inspirasjon, omtanke, intellektuell stimulering og idealisert innflytelse/karisma. Dette til forskjell fra transaksjonsledelse, som handler om bytteforholdet mellom leder og ansatt; lederen betaler ut lønn til den ansatte – i bytte mot at den ansatte bidrar med arbeidsinnsats.

Mens transformasjonsledelse i henhold til teoriene skal føre til a medarbeidere selv tar ansvar for resultater, medfører transaksjonsledelse i større grad lydighet og pliktbasert innsats.

Tidligere har transformasjonsledelse blitt knyttet til økt trivsel blant medarbeiderne, bedre søvnkvalitet, færre symptomer på depresjon og lavere kortsiktig sykefravær, men en ny studie fra University of East Anglia viser at det kan gå på de ansattes helse løs når de over tid jobber for ledere som inspirerer folk til å yte mer enn det de har plikt til, skriver Science Daily.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS