Ledelse

Forsinkelser i bygge-prosessen og to utsettelser av åpningen til tross, Karin Hindsbo er overbevist om at det nye museet blir noe folk vil være stolte av. Bildet er fra et tidligere trinn i byggingen; en presse-visning i 2018.

– Jeg sitter ikke her som direktør for Nasjonalmuseet for å vinne en popularitetskonkurranse

Nasjonalmuseets Karin Hindsbo i samtale med Alf van der Hagen.

Publisert Sist oppdatert

– Hvis det er én ting som har blitt klart i løpet av koronaen, er det hvor viktig kultur er. Hva skulle vi ha gjort det siste året hvis vi ikke hadde kunst og musikk og bøker? Livet er jo mer enn bare ren overlevelse. Kunsten dekker noen dype behov i tilværelsen. Derfor vil jeg gjerne dele muligheter for kunstopplevelser til mange flere mennesker gjennom arbeidet mitt.

Vi har blitt minnet om hva vi savner også. Konserter. Teater. Festivaler. Opplesninger. Museer og gallerier. Hva er det et kunstverk gjør med oss? Gir det erkjennelse eller opplevelse?

Det er så sammensatt. Noe vi vurderer som vakkert i dag, var jo ekstremt provoserende i sin samtid. Ettertidens oppfatning av kunst er ofte helt annerledes enn samtidens. Men det grunnleggende er at det må finnes steder der vi kan oppleve kunst. Det er noe helt eget å oppleve et kunstverk ansikt til ansikt, å stå foran et maleri.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS