Ledelse

Avsatt RBK-styreleder Hroar Stjernen mener han ikke har fått nødvendig hjelp med økonomistyringen.

– Kan være en svertekampanje

Avsatt RBK-leder Hroar Stjernen mener styrets begrunnelse for oppsigelsen kan være preget av vikarierende motiver.

Publisert Sist oppdatert

Stjernen mener at det ligger noe annet bak, og lurer på om de økonomiske argumentene kan være en slags svertekampanje.

– Da Koteng begynte som styreleder, ble han spurt om han ville ansatt meg som daglig leder. Han svarte at hvis han hadde vært styreleder, ville det sannsynligvis ikke vært jeg som satt i den stolen. Dette skjedde på hans første dag som styreleder, sier Stjernen til nrk.no.

– Stjernen måtte gå etter nøye vurdering og nøye evaluering, sa styreleder Ivar Koteng til NRK på onsdag.

– Vi har ikke hatt orden på økonomien vår. Med styrefarten vi har i dag, ville vi fått et samlet underskudd på 30 millioner kroner i løpet av de neste tre årene.

Den situasjonen kunne ikke styret leve med.

– Da vi ba om å få denne retningen korrigert, kom det ingen tiltak som gjorde noen virkning på resultatet, sa Koteng.

Reagerer på prosessen

Ukeavisen Ledelses redaktør Magne Lerø slakter RBKs lederstil, og mener styrets sparking av Stjernen er lite profesjonell.

– Jeg synes er grunn til å kritisere måten de avvikler han på. Styret snakker sammen på kvelden, og morgenen etter ligger oppsigelsen på bordet, sa Lerø til nrk.no.

Redaktøren mener at hvis det nærmer seg en situasjon hvor det kan stå om en leder skal fortsette eller ikke, så bør styreleder ta opp med vedkommende og spørre om man er så uenige at man burde skille lag.

Koteng mener Lerø ikke bør kommentere personalsaker som han ikke har oversikt over, og henviser til at styret ikke har den samme muligheten til å kommentere saken i media.

Hroar Stjernen reagerer på samarbeidet med styret om økonomistyringen, og mener han ble overlatt til seg selv.

– Da jeg ble ansatt, sa styret at det fantes godt med økonomisk kompetanse blant styremedlemmene, og at de skulle hjelpe meg med den biten. Per dags dato er det ingen som har banka på døra mi, sa Stjernen til nettstedet.

Powered by Labrador CMS