Ledelse

Foto: Markus Schreiber | AP Photo

Kansler Olaf Scholz – stø, sindig og litt grå

Han er Europas mektigste regjeringssjef, men ikke den mest karismatiske. Sosialdemokraten Olaf Scholz er personifiseringen av moderasjon, ro og stø kurs – slik som forgjengeren hans, kristeligdemokraten Angela Merkel.

Publisert Sist oppdatert

Bare noen få uker før det tyske valget 6. september 2021 så det mørkt ut for sosialdemokratene. Det var ikke mange som trodde på seier, med unntak av Olaf Scholz selv og hans nærmeste krets.

Oppgaven var ikke enkel. Den tidligere finansministeren og visekansleren i den tyske storkoalisjonen ville bli regjeringssjef etter Angela Merkel. Selveste landsmoderen – Mutti.

Sosialdemokratenes megetsigende slagord under valgkampen sa en del om jobben de ville gjøre ved valgseier, og utfordringene landet står ovenfor: «Mehr Fortschritt wagen». Å våge mer framskritt. Respekt for deg. Kompetanse for Tyskland, sikre arbeidsplasser, grønt skifte og hensyn til klima.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS