Ledelse

Karl Munthe-Kaas, gründer av Oda.

Karl Munthe-Kaas går av som konsernsjef i Oda

Ny konsernsjef er Chris Poad, som tidligere har vært sjef for Tescos netthandel og har hatt lederroller i Amazon. Det var styret som tok initiativ til endringen.

Publisert Sist oppdatert

Etter ti år går gründer Karl Munthe-Kaas av som konsernsjef i Oda group og blir styremedlem, skriver selskapet i en pressemelding.

Chris Poad, tidligere adm.dir. for Tescos netthandel og flere sentrale lederroller i Amazon blir ny konsernsjef. Jesper Højer, tidligere konsernsjef for Lidl International, er ny styreleder.

– Jeg er stolt over å ha startet Oda og utviklet selskapet fra ett hentepunkt på Fornebu gjennom en ekstrem vekst i Norge og internasjonal ekspansjon, til at vi nå er på god vei til å bli en nordisk markedsleder, uttaler Karl Munthe-Kaas i pressemeldingen.

– Styret tok initiativ til å gjøre denne endringen nå, og jeg respekterer styrets beslutning og ønsker Chris lykke til. Han får gleden av å jobbe med en fantastisk gjeng, og jeg er sikker på at vi vil lykkes, fortsetter han.

Oda er en «matbutikk på nett» som leverer matvarer på døren til kundene. Oda ble startet i 2013, og har hatt kraftig vekst. I november ble Karl Munthe-Kaas tildelt HR Norge-prisen «Årets leder»: Oda-gründer Karl Munthe-Kaas får pris for godt lederskap.

Selskapet hadde i 2022 en nedtur, der investorene lot vente på seg – og Oda trakk seg ut av Tyskland og Finland. Selskapet var også igjennom en nedbemanning.

«Etter to krevende år som følge av inflasjon og finansiell krise, er Oda nå lønnsom i Norge og på god vei til å bli lønnsom i Sverige etter en vellykket sammenslåing med Mathem, Sveriges ledende matbutikk på nett», skriver Oda i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS