Ledelse

Magdalena Andersson blir trolig Sveriges neste statsminister i løpet av november.

«Kompromissløs» finansminister blir Sveriges første kvinnelige statsminister

Magdalena Andersson (54) har et rykte som kompromissløs, men svært kompetent. Nå tar hun over som Sveriges statsminister i et uvanlig politisk landskap.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag åpner det svenske regjeringspartiet Socialdemokraterna sin partikongress, der det ventes at Andersson vil ta over for Stefan Löfven. Dermed rykker hun opp fra finansministerjobben hun har hatt de siste årene, og Sverige får sin første kvinnelige statsminister.

Det er ikke bare kjønnet som skiller henne fra forgjengeren. Der Stefan Löfven er kjent som en kompromissenes mann fra sine mange år i fagbevegelsen, beskrives Andersson av både partifeller og andre politikere som «litt kompromissløs,» heter det i en profil fra SVT.

En profil skrevet i Politiken forklarer at Andersson har en «tøff overflate og et heftig temperament,» samtidig som hun er en person med mye humor og løstsittende latter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS