Ledelse

– Nå er det mer varer enn etterspørsel. Det er bra for kundene, men det er utfordrende for varehandel. Vi har fulle lagre, og varene må selges, sier Ekjøp-sjef Erik Sønsterud.

Konsernsjefen i Elkjøp Nordic: – Håper Black Week fører til at folk med dårlig råd får kjøpt det de trenger

Black Friday har blitt Black Week. Topplederen i Elkjøp, Erik Sønsterud, mener det reduserer trengselen og kaoset i butikkene, og håper det ikke fører til økt kjøpepress.

Publisert Sist oppdatert

­Den siste fredagen i november, Black Friday, er dagen der butikkene setter ned prisene på en rekke varer og som tidligere har ført til kaotiske tilstander i opprinnelseslandet USA. De siste årene har den elskede og hatede dagen blitt utvidet til en uke for noen butikker, og i noen tilfeller en hel måned. Elkjøp har valgt å gå for en uke med tilbud for å lokke kundene til å åpne lommeboka.

– Tror du Black Week fører til økt kjøpepress i en tid hvor folk har ekstra dårlig råd på grunn av prisveksten?

– Jeg håper ikke Black Week fører til økt kjøpepress, men at folk med dårlig råd får kjøpt det de trenger. Nå kan man kjøpe det man trenger til en billigere penge, sier konsernsjefen i Elkjøp Nordic, Erik Sønsterud.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS