Ledelse

Davvi Siida heter virksomheten Ailu og Ellinor Utsi driver – et samisk turistforetak som arrangerer natur- og kulturopplevelser i et autentisk miljø i det lille fiskeværet Kjøllefjord på Nordkynhalvøya i Finnmark

Kortreist suksess 70 grader nord

Det samiske ekteparet Utsi blander egen reindrift med samisk kultur, mat og håndverkstradisjoner. Det har gitt 5000 gjester i året.

Publisert Sist oppdatert

Følgende er hentet fra grunnlaget til regjeringens samepolitikk: «Videre vil regjeringen utvikle samisk næringsliv – også reiseliv – knyttet til samisk kultur og tradisjonelle samiske næringer.»

I fjor mottok Arctic Coast, som Ellinor Utsi var med på å grunnlegge, Hurtigrutas pris for Årets Beste Utfluktsleverandør. Det er bare én i en rekke priser de seneste årene, men det var ikke lett å starte som gründer i samisk kultur da ideen ble født for 10 år siden.

– Det startet ved en ren tilfeldighet da vi ble spurt om vi ville være med på et opplegg for turister. Ja, hvorfor ikke tenkte vi, sier Ellinor.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS