Ledelse

Mestres Wåge Arquitectes, Barcelona MX_SI Architectural studio fra Barcelona, vant arkitektkonkurransen om utvikling av Sørlandets kunstmuseum / kunstsiloen.

Kunst, kapital eller begge deler?

Businesstankegang tvinger seg inn i kultursektoren og næringslivsledere uten faglig kompetanse tar over ledelsen av kunst- og kulturinstitusjoner. Det er urovekkende, mener professor.

Publisert Sist oppdatert

Når lederen for Dyreparken i Kristiansand, Reidar Fuglestad, bytter jobb og trer inn som museumsleder for Sørlandets kunstmuseum (SKMU) i april, blir han enda en leder i rekken som ikke har kunstfaglig bakgrunn.

Mange mener at dette er svært problematisk, og at slike virksomheter fortjener kunstfaglig kompetanse også i toppledelsen.

Professor i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo, Øivind Storm Bjerke, er svært kritisk til den rådende «kunst som næring»-tankegangen, der ønskelig utvikling handler om å styrke inntjening, popularitet og bredde.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS