Ledelse

Flere undersøkelser om kunstig intelligens peker viser at det er behov for mer kompetanse rundt om på arbeidsplassene.

Kunstig intelligens | Arbeidsgivere kan øke produktiviteten, men mangler kompetanse

En av fire norske virksomheter er i gang med å bruke kunstig intelligens. Mangel på kompetanse er den største barrieren, ifølge ny norsk rapport.

Publisert Sist oppdatert

Avansert digitalisering og bruk av kunstig intelligens (KI) kan snu trenden med fallende produktivitetsvekst i Norge, heter det i en fersk rapport Samfunnsøkonomisk analyse har laget på oppdrag for NHO og landsforeningene Finans Norge, Nelfo og Abelia.

Rapporten, som Dagens Perspektiv omtalte i går, ble presentert på NHO-konferansen, og i datagrunnlaget ligger det blant annet en spørreundersøkelse gjort blant 5 300 respondenter fra bredden av norsk næringsliv.

Undersøkelsen viser at en av fire norske virksomheter er i gang med å bruke kunstig intelligens, men den viser også at mangel på kompetanse er den største barrieren.

  • Blant virksomheter som ikke bruker KI-verktøy for å utvikle egen virksomhet, svarer 54 prosent at mangel på kompetanse i stor eller svært stor grad er en vesentlig barriere for at de ikke har tatt i bruk KI-verktøy.

  • Men heller ikke blant virksomheter som har tatt i bruk KI går det knirkefritt. Hele 42 prosent oppgir at manglende kompetanse i stor eller svært stor grad er en vesentlig barriere å overkomme.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS