Ledelse

Fredrik Syversen, direktør for strategi- og forretningsutvikling i IKT Norge, råder arbeidsgivere til å ta i bruk kunstig intelligens, men å ha noen retningslinjer for bruken.

Kunstig intelligens: – Opplæringen er i startfasen

Få arbeidstagere får opplæring i kunstig intelligens. Fredrik Syversen i IKT Norge er ikke overrasket.

Publisert Sist oppdatert

­En ny stor undersøkelse fra NHO viser at bruk av kunstig intelligens kan øke produktiviteten, men at mangel på kompetanse er en barriere for bruk.

Samtidig viser en internasjonal undersøkelse fra IT selskapet Salesforce at svært få arbeidstagere – færre enn 2 av 10 – faktisk får opplæring i bruk av nettopp kunstig intelligens. Blant deltagerne fra Norge er tendensen den samme.

Fredrik Syversen, direktør for strategi- og forretningsutvikling i IKT Norge, er ikke overrasket over mangelen på opplæring i kunstig intelligens ute på arbeidsplassene.

– Opplæringen er i startfasen. Det er ikke mye verifisert kursmateriale tilgjengelig, men det kommer nok. Mye av dette er heller ikke så enkelt. Det gjelder ikke minst problemstillinger i skjæringspunktet opp mot opphavsrett, sier Syversen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS