Ledelse

Mari Teigen, leder for Core – senter for likestillingsforskning ved Institutt for samfunnsforskning.

Kvinnekvotering til AS-styrene: Men er kvotering lønnsomt?

Vestre og Trettebergstuen bruker verdiskaping og lønnsomhet som argumenter for et utvidet lovkrav til kjønnsbalanse i styrer. Men sammenhengene er ikke opplagte.

Publisert Sist oppdatert

Mandag sendte næringsminister Jan Christian Vestre ut et tidligere varslet forslag om utvidet lovpålagt kvotering av kvinner til styrer ut på høring. Det betyr at det blir kvotering av kvinner også til styrer i aksjeselskaper.

Modellen er lovkravet som allerede finnes for styrene til allmennaksjeselskapene (ASA) og statlige selskaper. I ASA-ene er kravet minst 40 prosent kvinner i styrene.

I utvidelsen av loven legges det opp til at lovkravet ikke skal gjelde de minste aksjeselskapene. Hvor grensen for hvem som skal omfattes skal gå, er noe av det som diskuteres i høringen. Les mer om detaljene i forslaget her: Lovpålagt kvotering til AS-styrene ut på høring: Vestre legger opp til at de minste bedriftene slipper.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS