Ledelse

Kunstig intelligens har gått fra å være noe maskiningeniører og IT-folk holdt på med til å bli noe som er tilgjengelig for den enkelte ansatte og leder.

Lær deg å bruke ChatGPT: 5 nyttige tips

Den er upålitelig og gjør ikke hele jobben for deg, men ChatGPT er like fullt en digital assistent som kan gjøre deg langt mer produktiv på jobb. – Prøv, råder Per Kristian Bjørkeng.

Publisert Sist oppdatert

Utvikle ideer, løse problemer, skrive tekster, programmere, analysere, skape argumenter for markedsføring og salg. ChatGPT er den mest kjente kunstig intelligens-teknologien, og det finnes nesten ikke den ting du ikke kan spørre ChatGPT om, skal vi tro Per Kristian Bjørkeng.

Han er teknologijournalist i Aftenposten og forfatter, og liker å beskrive ChatGPT, som en hjelpsom, men slurvete allviter.

– Det er mange som ikke tør å bruke ChatGPT fordi den kan slurve, men samtidig er det utrolig verdifullt å ha tilgang på en hjelpsom allviter. Selv om den slurver. Du må kvalitetssjekke informasjonen du får, men den kan gi deg et annet og bedre startpunkt enn før. Du kan bli mer produktiv. Å tenke at dette er for skummelt, er en oppskrift på å bli akterutseilt, sier Bjørkeng, som har skrevet boken «Knekk ChatGPT-koden».

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS