Ledelse

Lars Lagerbäck er ny norsk landslagssjef.

Lagerbäck ny landslagssjef

Islands mirakeldoktor tar over det norske landslaget

Publisert Sist oppdatert

Lars Lagerbäck tar over som landslagstrener for Norge. Han tok Island til kvartfinalen i EM i fjor.

– Vi er veldig fornøyde med å kunne presentere Lars Lagerbäck som ny norsk landslagstrener. Han kan vise til gode resultater og er en trenerkapasitet. Det er en fornøyelse at han tar over, med fokus frem mot sluttspillet i 2019, sa fotballpresident Terje Svendsen på pressekonferansen.

Foto Toppfotballsjef Nils Johan Semb er fornøyd med valget av landslagssjef. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Toppfotballsjef Nils Johan Semb forteller at NFF brukte desember til å kartlegge kanidater, og til å utvikle en profil. Noen kanidater utkrystalliserte seg. Vi var i dialog med Solbakken, men det ble for komplisert på grunn av kontrakten hans med FC København. Etter det har vi hatt samtaler med en håndfull meget sterke kandidater. Lagerbäck var den sterkeste kandidaten av disse, sa Semb.

Lars Lagerbäck forteller at Norge har mange unge talenter. Han presiserer at Norges dårlige resultater i det siste også har med marginer å gjøre.

– Jeg vil også takke det svenske landslaget, som ga meg lov til å bryte kontrakten. Jeg ser frem til å jobbe med Norge frem mot 2019. Å lede Norge er en interessant jobb, sier han.

Både Ståle Solbakken, Bob Bradley, Ole Gunnar Solskjær og Henning Berg er blant trenerne som har fått tilbud om samtaler eller tilbud om jobben. Alle skal ha takket nei.

Per-Mathias Høgmo fikk sparken 16. november. Det er lenge siden. I etterkant av dette har en gruppe på fire personer – bestående av toppfotballsjef Nils Johan Semb, fotballpresident Terje Svendsen, NFFs visepresident Bjarne Berntsen og konstituert generalsekretær Kai-Erik Arstad vært på jobben.

Powered by Labrador CMS