ESSAY

I antikken hadde flere land og riker et velutviklet militært lederskap, med generaler som Julius Cæsar som strategiske mestere.

Ledelse – tvangstrøyer og skreddersøm

Det blir sjelden bedre ledelse ved å pøse på med generell ledelsestekning. Men en kritisk vurdering av ulike konsepter for ledelse for å øke relevansen i den sektoren en befinner seg i, har noe for seg.

Publisert

ESSAY. Det ser ut til at ledelse i alle kanaler er det som gjelder for tiden. Når det dukker opp et problem som det må gjøres noe med, eller i alle fall late som om noe skal gjøres, lyder det som regel at en vil «se nærmere på rutiner og forbedre systemer» – slik at det som har skjedd, ikke skal skje igjen.

Når politikere har ansvaret, er de like overbevist om at bedre rutiner og systemer gjør susen, men de legger gjerne til det nye mantra i offentlig sektor: «Bedre ledelse».

Ledere har ansvar for alt mulig, og troen er sterk på at bedre ledelse kan løse floker og problemer.I alle offentlige etater og på alle nivåer i forvaltningen har de lederprogrammer gående. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS