Ledelse

Foto: fizkes/iStock

Ledere bør ikke mekle i arbeidskonflikter

Ledere skal passe seg for å bli meklere i arbeidskonflikten, og ofte heller tre litt til siden, mens konflikten pågår. De kan komme sterkere på banen når endringer skal iverksettes etterpå.

Publisert Sist oppdatert

Det mener Robert Salomon. Han er forsker ved OsloMet og tidligere leder av Arbeidsforskningsinstiuttet, AFI. I sin tidligere rolle ved AFI har han vært med på å bistå i konflikthåndtering mange steder.

Selv liker han begrepet «konflikthåndtering» bedre enn konfliktløsning og påpeker at konflikter på arbeidsplasser ikke alltid blir endelig løst.

Han skiller også mellom «varme konflikter» med et emosjonelt innhold som gjerne oppstår mellom enkeltpersoner og «kalde konflikter» som for eksempel omhandler lønnskamper. I Norge er lønnskamp regulert av et sett med forhandlingsregler, mens det finnes ingen tilsvarende regler for varme konflikter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS