Ledelse

Ledere med lang utdannelse mer miljøbevisste

Publisert Sist oppdatert

Lest om ledelse. «Jo lengre utdannelse du har, jo mer bevisst er du på klimakrisen, og dette overfører du til virksomheten din gjennom å iverksette tiltak som øker energieffektiviteten.»

Ny studie

Dette er konklusjonen i en ny studie av sammenhengen mellom topplederes utdanning og klimabelastning fra CBS, skriver Copenhagen Business School på sine hjemmesider.

Birthe Larsen, lektor ved Økonomisk Institut ved CBS har sammen med forskere fra Københavns Universitet og Bocconi University i Milano gjennomført studien. Effekter er blitt målt i 600 danske virksomheter i tidsrommet 1996-2012.

Likegyldig hvilken utdanning

Larsen sier på hjemmesidene til CBS at det er likegyldig hvilken utdanning det er snakk om, bare den er over bachelornivå. Hun mener dette tyder på at effekten av utdannelse handler om opplysning og evnen til å tilegne seg nødvendig viten.

Forskerne vet ikke hvilke tiltak ledere med lang utdanning iverksetter i virksomhetene som har positiv effekt, men de finner altså en sammenheng mellom utdanningsnivå og mengden brukt energi.

Powered by Labrador CMS