Ledelse

Lederverktøy | Bruk allmøtet riktig – skap motivasjon hos medarbeiderne

Med kaffekopp og notatblokk samles de ansatte til det faste allmøtet. Så tar det ikke lang tid før noen skjuler det første gjespet.

Publisert Sist oppdatert

­Må det være slik? Eller kan du bruke denne arenaen til å motivere medarbeiderne? Vi har fått tre eksperter til å gi oss sine beste tips til gode allmøter.

− Jeg tror det finnes et veldig stort potensial for å utnytte allmøtene mye, mye bedre. Det sier Leif Iversen, seniorrådgiver i PR- og kommunikasjonsbyrået Nucleus. Han har spesialkompetanse på virksomhetskommunikasjon, og har opplevd både gode og mindre gode allmøter:

− Brutalt forklart, de dårlige møtene opplever jeg skyldes at en leder har bestemt seg for å bruke allmøtet til å fortelle noe, i verste fall noe negativt. Man sier «vi må brette opp armene, dere», uten at det er mer mål og mening enn akkurat det. Så opplever noen medarbeidere at «der stjal han en time av min dyrebare tid uten at jeg fikk noe igjen for det», sier Iversen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS