Ledelse

Næringsminister Jan Christian Vestre og kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen orienterer om lovforslaget for bedre kjønnsrepresentasjon i ledelsen i norske selskaper.

Lovpålagt kvotering til AS-styrene ut på høring: Vestre legger opp til at de minste bedriftene slipper

Regjeringen skisserer at antall ansatte og størrelse på drifts- og finansinntekter blir avgjørende for om bedriftene skal omfattes av det nye lovkravet eller ikke.

Publisert Sist oppdatert

Næringsminister Jan Christian Vestre har tidligere varslet at det i løpet av høsten ville komme et forslag til lovpålagt kvotering av kvinner også til AS-styrene, etter modell av den pålagte kvoteringen som allerede eksisterer for styrene til allmennaksjeselskapene (ASA) og statlige selskaper. I ASA-ene er kravet minst 40 prosent kvinner i styrene.

– Dette handler ikke bare om rettferdighet og at vettet er likt fordelt mellom kvinner og menn. Jeg mener det også handler om den samlede verdiskapingen, sa Jan Christian Vestre til Dagens Perspektiv i august.

Han argumenterer for at næringslivet må ta alle ressurser i bruk, og at det trengs – med tanke på de omstillingene Norge skal igjennom i årene som kommer. I dag er 8 av 10 styremedlemmer i styrene i aksjeselskapene menn. 7 av 10 aksjeselskaper har kun menn i styret.

Tiltakene regjeringen skisserer

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS