Ledelse

Audun Lysbakken hilser partifeller velkomne til SVs landsmøte, som åpner fredag. Lørdag trer han av som partileder etter elleve år.

Lysbakken takker av: – Blir både fint og vemodig

Klokken 12.30 fredag går Audun Lysbakken på talerstolen for å åpne sitt siste landsmøte i SV som partiets leder.

Publisert Sist oppdatert

­I november i fjor informerte han partiet om at han satte strek. Etter 17 år i partiledelsen – seks år som nestleder og elleve år som partileder – ga han beskjed om at han ikke stilte til gjenvalg. Denne helgen takker han av.

– Jeg er egentlig først og fremst spent, sånn som jeg alltid er på et landsmøte. Det er jo en høytidsstund for vårt parti, sant? sier Lysbakken til NTB.

De siste dagene har han brukt til forberedelser. Som tradisjon er, skal partileders tale innlede landsmøtet. I de hektiske dagene har han ikke hatt så mye tid til å kjenne på følelsen av at hans tid som partileder snart er omme. Valget på ny partiledelse finner sted lørdag ettermiddag.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS